Teen tämän kirjoituksen yhteistyössä Made by Mekki –nimisen suomalaisia kaulakoruja valmistavan yrityksen kanssa. Kyseessä on yhden naisen yritys, jota kahden lapsen äiti Mekki pyörittää kotoaan käsin. Suhtaudun aina varauksella yhteistyöpyyntöihin, mutta Mekkin kerrottua minulle korujensa tarinan, päätin kertoa siitä teillekin – Tärkeän asian puolesta.

Made by Mekki valmistaa siis Tissi –koruja, joiden tarkoituksena on juhlistaa imetyksen ilosanomaa. Mekki huomasi toisten äitien tuen tärkeyden imettäessään kuopustaan ja mietti, kuinka moni äiti varmasti tuskailee imetyksen onnistumista saamatta tarvitsemaansa tukea lähipiiristä tai vaikkapa facebookin imetysryhmistä. Hän keksi, että jos imettäminen olisi aiheena esillä ja näkyvillä, toisi se ehkä tukea kaikille imettämisen kanssa painiville kanssasisarille. Hän loi korun kuvaamaan sitä sisukkuusta ja sitkeyttä, yrittämistä, onnistumisia ja iloa, väsymyksen keskellä tärkeitä hellyydenosoituksia, ahdistusta ja surua, riittämättömyyden tunnetta ja kaikkia niitä tunteita, mitkä imettämiseen liittyvät.

Made by Mekkin korut on valmistettu kotimaisesta koivuvaneerista Helsingin leikkaamolla ja kootaan Mekkin keittiönpöydän ääressä.

Imetys on ollut minulle tärkeä asia molempien lapsieni kanssa ja olen iloinen, että se on onnistunut meillä niin hyvin. Sekä sairaanhoidosta että verkosta saamani neuvot ja tuki on ollut korvaamatonta omalla imetystaipaleellani, joka vielä jatkuu toisen lapsen nyt ollessa pian 1,5 –vuotias. Haluan näin omalta osaltani tukea imetystiedon leviämistä ja edesauttaa muita äitejä siinä, ettei niinkuin minä ihmettele vastasyntyneen lapsen kanssa että mitä ihmettä nämä kaalinlehdet tekevät täällä jääkaapissa – pitäisikö niistä laittaa jotain ruokaa?? (kyllä, olin saanut neuvolasta ohjeen varautua laittamalla kaalinlehdet jääkaappiin, mutta en ohjeita siihen, mihin niitä tulisi käyttää) Imetystieto ei ole itsestäänselvyys!

Pinkki koru, jossa musta surunauha kiertää riipuksen reunaa, syntyi yhdessä Mekkin rintasyöpää sairastavan ystävän kanssa. He totesivat, että Tissi –koru täytyy löytyä ehdottomasti myös menetetyn rinnan muistolle. Se kuvaa rinnan menettämisen surua sairastamisen keskellä ja rikkoo kuvaa syöpää sairastavista pelkkinä taistelijoina ja selviytyjinä. Myös surulle on annettava tilaa. Pinkin tissikorun tuloista osa on lahjoitettu rintasyöpää sairastaville.

Minulla on mahdollisuus arpoa teille lukijoille yksi Tissi –koru! Jätä meiliosoitteesi oheiseen ”tilaa Slow fashion –koulutus” – lomakkeeseen ja olet mukana arvonnassa. Jos haluat ostaa oman korusi, saat nyt koodilla Slowfashion18 15% alennusta  mekkiposti@gmail.com ja http://www.etsy.com/shop/MadeByMekki.

 

ENGLISH

Made by Mekki is a Finnish jewelry label that designs and crafts wooden ”Tissi” (= boob) jewelry to highlight the importance and the challenges linked to breastfeeding. Mekki, who is the founder of the company, and who actually crafts the necklaces at her home,  realized when breastfeeding her newborn, that the information and support that she received from her closest family was of great importance. She understood that not all women have the help and information available for them to be able to succeed in breastfeeding. The necklace is therefore a tribute for everyone struggling with breastfeeding.  Subscribe to my Slowfashion online course and get a chance to win one ”Tissi” necklace of your choice! You also get 15% discount of your order at http://www.etsy.com/shop/MadeByMekki if you use the code Slowfashion18.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

19 + 7 =