Minulla on parin viikon päästä syntymäpäivät ja en omasta mielestäni tietenkään ole liian vanha toivomaan itselleni lahjoja. Oikeastaan toivomallahan sitä saa juuri mieleiset lahjat, eikä esimerkiksi jostain inhokkikaupasta ostettuja fast fashion -housuja, jotka eivät edes istu hyvin! Kuten olen aikaisemmin kirjoittanut, mietin vaateostokseni tarkkaan ja vältän spontaaneja ostoksia. En myöskään seuraa trendejä erityisen paljoa, vaan pyrin hankkimaan klassisia ja ajattomia vaatekappaleita, joita voin käyttää vuodesta toiseen. Koska olen viimeaikoina siivonnut vaatekaappini, on hankintalistalla tällä hetkellä useita perusvaatekappaleita. Toivonkin niitä tietysti syntymäpäivälahjaksi. Omat vastuulliset ja tarpeelliset synttärilahjatoiveeni ovat seuraavanlaiset:

  1. Kavat Måstad -kengät

Pidän Kavat -merkistä ja meillä varsinkin lapset kulkevat usein kyseisen merkin kengissä. Ne ovat mielestäni paitsi tyylikkäät ja kestävää laatua, myös suhteellisen vastuulliset kengät. Monet merkin kengistä nimittäin valmistetaan Ruotsissa, Kumlassa (osa valmistetaan Portugalissa) ja kengissä käytetään yleisestä luomunahkaa ja luonnonkumia. Tyyliltään kengät ovat ajattoman tyylikkäät, eivätkä seuraa erityisiä trendejä.

 

2. Sissel Edelbo -tunika

Törmäsin Sissel Edelbon vaatteisiin Instagramissa muutama kuukausi sitten, enkä ole saanut merkkiä mielestäni. Sissel Edelbo myy ”upcycle”-vaatteita, eli vanhoja vaatteita, jotka hän on korjannut/ommellut uudelleen nykytyylin mukaiseksi. Hänen tunikansa on valmistettu intialaisista silkkisareista ja jokainen vaatekappale on luonnollisesti näin ainutlaatuinen. Juuri värikäs tunika toisi kivaa piristystä muuten niin skandinaavisen minimalistiseen vaatekaappiini. Toivelistalla siis värikäs tunika farkkujen seuraksi!

3. Vakosamettihousut!

Kyllä, vakosamettihousut ovat tehneet paluun tänä syksynä. Muutama vuosi sitten en olisi uskonut, että metsästän nyt mielellään näitä viininpunaisia vakosamettihousuja nettikirppiksiltä. Näitähän myydään tällä hetkellä lähes kaikissa ketjuliikkeissäkin, mutta koska aavistelen näiden olevan suhteellisen lyhytaikainen trendi-ilmiö, voisin kuvitella, että näitä löytyy helposti kirppiksiltä second hand -löytöinä. Ehkä löydän jopa aidot 70-luvun housut, jos minulla on tuuria! Tämä lahjatoive onkin lähinnä ”minulta minulle” 🙂

Mitä vaatteita sinulla on hankintalistalla? Haluatko suositella jotain vastuullista merkkiä?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

två × 2 =